Jest wiele mitów w które wierzymy

Słuchając radia czy też telewizji, bardzo często natrafiamy na różne programy, które dotyczą niczego innego jak skutecznego odchudzania. Większość jednak wypowiedzi nie jest właściwa, bowiem często powielają one mity, dotyczące właśnie tego tematu. Pamiętajmy że odchudzanie to nie zabawa i jeśli naprawdę rozpoczynamy taki proces, to liczymy na efekty, które będą do zauważenia, w późniejszej fazie działania. Pierwszym mitem jest fakt że spożywanie owoców, bez barier, jest dobrą rzeczą. Nie jest to jednak prawda, owszem owoce, na pewno nie mają dużo kalorii, jednak jedzenie ich bez opamiętania, również może w jakiś sposób wpłynąć na stan naszej diety a właściwie zniweczyć ja, cały efekt pójdzie wtedy na marne a przecież nie o to chodzi w działaniu jakim jak odchudzanie. Kolejnym mitem jest na przykład stwierdzenie że ziemniaki tuczą bardziej niż inne posiłki, to kolejna nieprawda, bowiem ziemniaki w żadnym wypadku nie tuczą i nie niszczą diety, ale już frytki to prawdziwy boom kaloryczny, który nie ma nic wspólnego z dietą, ale to tylko w połączeniu z tłuszczem. W kuchni jest wiele ciekawych potraw które możemy zjeść.

Comments are closed.

Search
Advertisement
  • Nasza kuchnia czesto bez polotu

    49 lat ago
    Nie wiadomo czy ktoś zauważył, ale dania w większości polskich rodzin nie posiadają żadnego urozmaicenia zwłaszcza, jeśli są to potrawy, w których nie pojawia się nawet nutka finezji. Wiele osób po prostu nie przykłada wagi do tego co robi dlatego też w późniejszych wypadkach może się okazać, że wiele osób po prostu nie do…
  • Jak działa wok

    49 lat ago
    Mało, kto słyszał o woku, ale mimo swojego dziwnego kształtu mamy możliwość przygotowywania dań w urządzeniu, które przypomina nam garnek połączony z cechami patelni. Dzięki takiej fuzji uda nam się przygotować naprawdę dobre posiłki a przygotowanie ryżu stanie się odpowiednim zajęciem, bowiem z wokiem wszystkie dania z kuchni azjatyckiej będą wreszcie smakować tak samo,…
  • Syrop

    49 lat ago
    Jeśli już kiedykolwiek wspominamy o syropach w kuchni to powinniśmy zwrócić uwagę na to, że syrop ma zawsze postać płynną jednak, mimo to zawsze smakuje on słodziej od soku. Dlatego śmiało możemy powiedzieć, że całość to także świetny dodatek do budyniu czy kiśli zwłaszcza, jeśli jest on robiony na typowo naturalnych produktach. Jeśli zajdzie…
  • Jak powinny smakować jaja

    49 lat ago
    Jajko w naszej kulturze jest niczym innym jak właściwym symbolem życia. Dlatego podczas Wielkanocy nie powinno jej zabraknąć. Oczywiście, żeby jajka lepiej smakowały warto dodać ciekawe dodatki w postaci grzybków marynowanych chodź równie dobrze do jajek może dodać prawdziwki i lekko zarumienioną cebulkę dzięki czemu wszystko nabierze takiego chrupkiego smaku. Dobrze jest także dodać…
  • Głód barierą w odchudzaniu

    49 lat ago
    Odchudzanie to przede wszystkim długotrwały proces, który nie może być w żaden sposób przerwany, nawet przez gwałtowne wydarzenia, gdyż wtedy cała kuracja nigdy nie przyniesie określonego efektu, który by nas satysfakcjonował. Pamiętajmy że taka przerwa w tym procesie, może nastąpić nie do końca z naszej winy, winowajcą w tym wypadku może stać się nasz…