Kilka brazylijskich potraw

Potrawy brazylijskie faktycznie cieszą się naprawdę dużym powodzeniem zwłaszcza w świecie kulinarni. Brazylia tak jak każdy kraj ma swoje własne narodowe potrawy. Jednym z takich charakterystycznych dań takich jest Feijoada. Jest to nic innego jak gulasz w składzie którym znajdziemy między innymi czarną fasolę i suszone mięso. Potrawa ta jest też podawana z ozorkami. Całość oczywiście doprawiona jest pieprzem cebulą i czosnkiem. Warzywa w tej potrawie kładziony są zawsze na wierzch a potem dopiero gotujemy wszystko na mięsie z dodatkiem fasoli. Oczywiście do tej potrawy równie dobrze możemy zastosować ryż a nawet kiełbaski. Wszystko serwujemy razem lub oddzielnie. Możemy to na spokojnie wrzucić do gulaszu. Całość możemy jednocześnie w pełni doprawić pikantnym sosem pieprzowym. Całość możemy przyrządzić na wolnym ogniu w specjalnym naczyniu i w chwili gdy wszystko będzie już w pełni gotowe możemy się delektować smakiem jaki faktycznie będzie nie do przecenienia. To wszystko sprawdzi się więc w praktyce.

Comments are closed.

Search
Advertisement
  • Waga pozwala odmierzyć składniki

    49 lat ago
    Warto zauważyć, że dzisiaj mało, kto potrafi na oko określić liczbę potrzebnych składników do ciasta. Są to czynności, które powinny być wykonane z pełną dbałością. Jeśli weźmiemy jednego składnika więcej a drugiego mniej niż rzeczywiście potrzeba to może się okazać, że ciasto nam zwyczajnie nie uda się. Kucharz musi być przygotowany na każdą ewentualność…
  • Wykładanie płytek w kuchni

    49 lat ago
    Wykładanie płytek w kuchni jest bardzo poważnie traktowane. Dzieje się tak dlatego, że osobom decydującym się na wyłożenie płytek w kuchni zależy nie tylko na tym, aby były one naprawdę trwale utwierdzone, ale również na tym, żeby bardzo dobrze wyglądały. Wobec tego zlecają one glazurnikom przeprowadzanie wszelkiego rodzaju prac polegających na ich przycinaniu i…
  • Wołowina na surowo

    49 lat ago
    Co ciekawe nie każdy z nas lubi wołowinę która jest już ugotowana. Jeśli lubimy eksperymentować w naszej kuchni to musimy pamiętać o tym że istnieje inna możliwość że możemy spożyć wołowinę surową. Oczywiście nie musimy niczego się obawiać bowiem tego typu wołowina to jedno z tych mięs które możemy na spokojnie zjeść na surowo…
  • Brownie

    49 lat ago
    Bardzo rzadko spotykane spotykane ciastko, które jest w całości czekoladowe i trzeba przyznać, że dość od niedawna możemy je skosztować także w Polsce. Trzeba przyznać, że sama struktura tego ciastka składa się właśnie z czekolady co niewątpliwie wpływa na to, że mamy do czynienia z ciężkim ciastem. Brownie wykonuje się na kilka różnych sposobów…
  • Gąsioreczek

    49 lat ago
    Dzisiaj brytfanka to idealny sprzęt, gdzie możemy wsadzić całego kurczaka i odpowiednio go opiec w wybranej przez nas temperaturze. Takie naczynie jest więc odporne na działanie dużej temperatury co faktycznie przekłada się na możliwość dodania do naszego kurczaka poszczególnych warzyw. Dzięki takim sposobom uda nam się osiągnąć wyjątkowy smak każdej potrawy. oprócz kurczaka w…