Przysmak z grzybów

Bardzo dużo ludzi chodzi chętnie na grzybobrania. Możemy być szczególnie zadowoleni, jeśli takie zbieractwo nam się w pełni uda, wtedy możemy tylko udać się do kuchni i sami na własnej skórze przekonać się możemy, że nic tak nam nie posmakuje jak dobrze przygotowane kurki maślaki, a także podgrzybki. Jednak przed rozpoczęciem jakichkolwiek czynności musimy odpowiednio wysuszyć grzyby w piekarniku. Na samym początku tego procesu powinniśmy utrzymać temperaturę nie wyższą niż 50 st. C potem grzybki zaczną powoli tracić wodę a wtedy gdy już do tego dojdzie możemy podwyższyć dopuszczalną temperaturę o 20 st. C. Grzyby trzeba jeszcze oczyścić z wszystkich zanieczyszczeń i z mchu. Jeśli suszymy grzyby to nie powinniśmy ich myć. Grzyby w miarę potrzeb możemy też sproszkować co pozwala nam posypać je na inne produkty nadając, im nowego smaku. Kurki doskonale pasują z koperkiem i dobrze, by było dusić je razem z rosołem, do którego dodamy odrobinę śmietany. Wypadało, by też do 1 kg kurek dodać cebule dla podkreślenia ich smaku.

Comments are closed.

Search
Advertisement
  • Zapiekanka z czego możemy ją dziś zrobić

    49 lat ago
    Tak naprawdę nie potrzebujemy dużo składników aby przygotować dobrą zapiekankę. Wystarczy, że w naszej kuchni zostało nam trochę ryżu kaszy i kilka kawałków mięsa. Tak naprawdę dobrą zapiekankę możemy zrobić praktycznie z resztek, które zostały nam po obiedzie. Oprócz tego potrzebujemy też trochę czasu. W zależności od wybranej przez nas kombinacji musimy pamiętać aby…
  • Jak przyrządzić wołowinę

    49 lat ago
    Jeśli szykujemy się do przygotowania wołowiny to mimo wszystko musimy uważać na pewne kwestie które mówią nam jasno że aby wołowina dobrze nam smakowała musimy wykonać kilka czynności. Najważniejsza sprawą dla kucharza jest to aby nie rozbić całego mięsa tłuczkiem. Dla prawidłowego działania kroimy mięso na kawałeczki. Powinny być one takiej samej wielkości aby…
  • Nasza kuchnia czesto bez polotu

    49 lat ago
    Nie wiadomo czy ktoś zauważył, ale dania w większości polskich rodzin nie posiadają żadnego urozmaicenia zwłaszcza, jeśli są to potrawy, w których nie pojawia się nawet nutka finezji. Wiele osób po prostu nie przykłada wagi do tego co robi dlatego też w późniejszych wypadkach może się okazać, że wiele osób po prostu nie do…
  • W kuchni panuje moda na szczupłość

    49 lat ago
    Reklamy telewizja to wszystko, co pokazuje nam jak dziś powinien wyglądać człowiek. Chodzi oczywiście o to, żeby gotować mądrze zdrowo i szczupło. Nikt już nie zachwyca się tłustymi potrawami. Nic dziwnego, że nasze tradycyjnie używane garnki nie spełniają już swojej roli to właśnie dlatego szukamy dla nich odpowiednich zamienników, czyli takich produktów, które naszym…
  • Płytki Tubądzin – nie tylko do kuchni lub łazienki

    49 lat ago
    Płytki na ścianach i podłogach to rozwiązanie najczęściej wykorzystywane w pomieszczeniach narażonych na częste zabrudzenia lub zachlapanie. Nic więc dziwnego, że ściany i podłogi w kuchniach i łazienkach wykładane są właśnie płytkami. Ten materiał świetnie też sprawdza się w przedpokoju ze względu na fakt, że podłogę z płytek łatwo jest wyczyścić, a plamy z…