Przysmak z grzybów

Bardzo dużo ludzi chodzi chętnie na grzybobrania. Możemy być szczególnie zadowoleni, jeśli takie zbieractwo nam się w pełni uda, wtedy możemy tylko udać się do kuchni i sami na własnej skórze przekonać się możemy, że nic tak nam nie posmakuje jak dobrze przygotowane kurki maślaki, a także podgrzybki. Jednak przed rozpoczęciem jakichkolwiek czynności musimy odpowiednio wysuszyć grzyby w piekarniku. Na samym początku tego procesu powinniśmy utrzymać temperaturę nie wyższą niż 50 st. C potem grzybki zaczną powoli tracić wodę a wtedy gdy już do tego dojdzie możemy podwyższyć dopuszczalną temperaturę o 20 st. C. Grzyby trzeba jeszcze oczyścić z wszystkich zanieczyszczeń i z mchu. Jeśli suszymy grzyby to nie powinniśmy ich myć. Grzyby w miarę potrzeb możemy też sproszkować co pozwala nam posypać je na inne produkty nadając, im nowego smaku. Kurki doskonale pasują z koperkiem i dobrze, by było dusić je razem z rosołem, do którego dodamy odrobinę śmietany. Wypadało, by też do 1 kg kurek dodać cebule dla podkreślenia ich smaku.

Comments are closed.

Search
Advertisement
  • Rabarbar

    49 lat ago
    Ciasto rabarbarowe to rarytas wśród sezonowych przysmaków. Nie jest ono trudne do przygotowania pod warunkiem, że będziemy się ściśle trzymać podanego przepisu. Najpierw przekładamy do wysokiego naczynia dwa jajka, pół kostki margaryny i szklankę cukru i wszystko razem dokładnie miksujemy. Jeśli czynie nie będzie wystarczająco wysokie to narobimy sobie tylko niepotrzebnego bałaganu. Następnie dodajemy…
  • Wymagania przy transporcie

    49 lat ago
    Transport mroźniczy należy do jednego z bardziej wymagających. Ta forma logistyczna jest obostrzona wieloma prawami i zasadami. W końcu niewielkie wzrosty temperatury mogą spowodować nieodwracalne uszkodzenia towaru, który będzie nie do odratowania. Na szczęście istnieje tyle możliwości transportu, że teraz przewóz mrożonek jest dużo łatwiejszy niż kiedyś.
  • Kuchnia rodem z Brazylii

    49 lat ago
    Warto zauważyć że właśnie w tym czasie trwa w Brazylii mundial. Jeśli lepiej chcemy poznać co ma do zaoferowania Brazylia to powinniśmy zapoznać się z przysmakami tamtejszej kuchni. Oczywiście już na pierwszy rzut oka widzimy że mimo wszystko tamtejsza kuchnia jest nieco inna od tej którą preferuje się dzisiaj w Europie. Oczywiście jakby mnie…
  • Wykładanie płytek w kuchni

    49 lat ago
    Wykładanie płytek w kuchni jest bardzo poważnie traktowane. Dzieje się tak dlatego, że osobom decydującym się na wyłożenie płytek w kuchni zależy nie tylko na tym, aby były one naprawdę trwale utwierdzone, ale również na tym, żeby bardzo dobrze wyglądały. Wobec tego zlecają one glazurnikom przeprowadzanie wszelkiego rodzaju prac polegających na ich przycinaniu i…
  • Sernik malinowy

    49 lat ago
    Do przygotowania tego ciasta potrzebne będą w pierwszej kolejności dwie galaretki malinowe które należy rozpuścić w półtorej szklance przegotowanej wody. Gdy się już wystudzą dodajemy do nich dwa opakowania serków mascarpone i bardzo energicznie mieszamy aby powstała nam jednolita masa. Następnie dodajemy do tego słoiczek dżemu malinowego o pojemności 330 ml. Całość znów dokładnie…