Sernik malinowy

Do przygotowania tego ciasta potrzebne będą w pierwszej kolejności dwie galaretki malinowe które należy rozpuścić w półtorej szklance przegotowanej wody. Gdy się już wystudzą dodajemy do nich dwa opakowania serków mascarpone i bardzo energicznie mieszamy aby powstała nam jednolita masa. Następnie dodajemy do tego słoiczek dżemu malinowego o pojemności 330 ml. Całość znów dokładnie mieszamy aby składniki dobrze się połączyły. Na dnie tortownicy układamy warstwę okrągłych biszkoptów które będą stanowiły podstawę naszego sernika. Można także upiec samodzielnie cienki biszkopt. Na tak przygotowany spód wlewamy przygotowaną masę i dokładnie ją rozprowadzamy po całej tortownicy. Następnie wstawiamy to do lodówki aby masa do końca stężała. W tym czasie możemy przygotować dwie galaretki o smaku truskawkowym które przegotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć wylewamy je na masę serową. Ponownie wkładamy do lodówki aby wierzchnia warstwa galaretki mogła stężeć. Na koniec dekorujemy ciasto waflowymi listkami i kwiatuszkami. Ciasto to można także przygotować wykorzystując inne owoce sezonowe i inne smaki galaretek-zależy to od indywidualnych upodobań.

Comments are closed.

Search
Advertisement
  • Sushi na telefon

    49 lat ago
    W coraz większej liczbie miast można korzystać również z mniej typowych potraw kuchni świata, które można zamawiać telefonicznie z bezpośrednim dowozem na wskazany adres. Wiele firm specjalizuje się wyłącznie w dostarczaniu jedzenia na zamówienie telefoniczne, co często pozwala na znaczne skrócenie czasu, w którym można uzyskać jedzenie, szczególnie przy większych zamówieniach.
  • Jakie wybrać ciasta na komunię?

    49 lat ago
    Komunia to ważne wydarzenie w życiu młodego człowieka, ale i jego rodziny. Poza duchowym przeżyciem, malucha czeka także komunijne przyjęcie, które będzie celebracją tego święta. Niezależnie od tego, czy przyjęcie takie organizowane jest w domu, czy też wybieramy zamiast niego urządzenie spotkania w lokalu gastronomicznym, najczęściej jest tak, że o ciasta i inne słodkości…
  • Kilka właściwości kokosa

    49 lat ago
    Kokos to wspaniała moc witamin którą możemy dziś bezpośrednio wykorzystać w naszej kuchni. Właściwie to najważniejszy w kokosie jest głównie miąższ, który charakteryzuje się słodkim smakiem oraz woda, która ma w sobie najważniejsze składniki mineralne. Kokos to przede wszystkim odpowiednie właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne i przeciwwirusowe. Jeśli cierpimy na poważne problemy z trawieniem to kokos…
  • Problem z patelnią

    49 lat ago
    W dzisiejszych czasach bardzo wiele potraw, które przygotowujemy wykonujemy na patelni. Mogą to być kotlety kurczaki oraz inne najczęściej spotykane potrawy. Pamiętajmy jednak, że bardzo czesto spotykamy się z tak zwanym przywieraniem do danej powierzchni. Dlatego też ciężko jest nam zrobić coś z tym fantem, ponieważ takie naturalne przywieranie występuje na nieprzystosowanych patelniach, a…
  • Zapiekanka z czego możemy ją dziś zrobić

    49 lat ago
    Tak naprawdę nie potrzebujemy dużo składników aby przygotować dobrą zapiekankę. Wystarczy, że w naszej kuchni zostało nam trochę ryżu kaszy i kilka kawałków mięsa. Tak naprawdę dobrą zapiekankę możemy zrobić praktycznie z resztek, które zostały nam po obiedzie. Oprócz tego potrzebujemy też trochę czasu. W zależności od wybranej przez nas kombinacji musimy pamiętać aby…