Sernik malinowy

Do przygotowania tego ciasta potrzebne będą w pierwszej kolejności dwie galaretki malinowe które należy rozpuścić w półtorej szklance przegotowanej wody. Gdy się już wystudzą dodajemy do nich dwa opakowania serków mascarpone i bardzo energicznie mieszamy aby powstała nam jednolita masa. Następnie dodajemy do tego słoiczek dżemu malinowego o pojemności 330 ml. Całość znów dokładnie mieszamy aby składniki dobrze się połączyły. Na dnie tortownicy układamy warstwę okrągłych biszkoptów które będą stanowiły podstawę naszego sernika. Można także upiec samodzielnie cienki biszkopt. Na tak przygotowany spód wlewamy przygotowaną masę i dokładnie ją rozprowadzamy po całej tortownicy. Następnie wstawiamy to do lodówki aby masa do końca stężała. W tym czasie możemy przygotować dwie galaretki o smaku truskawkowym które przegotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć wylewamy je na masę serową. Ponownie wkładamy do lodówki aby wierzchnia warstwa galaretki mogła stężeć. Na koniec dekorujemy ciasto waflowymi listkami i kwiatuszkami. Ciasto to można także przygotować wykorzystując inne owoce sezonowe i inne smaki galaretek-zależy to od indywidualnych upodobań.

Comments are closed.

Search
Advertisement
  • Czas na szybki kotlet

    49 lat ago
    Czasami zdarza się, że w pospiechu zdarzeń codziennych takich jak szkoła, czy tez praca zapominamy o sobotnim obiedzie. Najgorzej jest jak sprawa się komplikuje w momencie, gdy tego samego dnia ma odwiedzić nas rodzina na obiedzie. No właśnie a obiadu dalej nie ma a my zaczynamy panikować, ale tylko spokój może na teraz uratować…
  • Wymagania przy transporcie

    49 lat ago
    Transport mroźniczy należy do jednego z bardziej wymagających. Ta forma logistyczna jest obostrzona wieloma prawami i zasadami. W końcu niewielkie wzrosty temperatury mogą spowodować nieodwracalne uszkodzenia towaru, który będzie nie do odratowania. Na szczęście istnieje tyle możliwości transportu, że teraz przewóz mrożonek jest dużo łatwiejszy niż kiedyś.
  • Syrop

    49 lat ago
    Jeśli już kiedykolwiek wspominamy o syropach w kuchni to powinniśmy zwrócić uwagę na to, że syrop ma zawsze postać płynną jednak, mimo to zawsze smakuje on słodziej od soku. Dlatego śmiało możemy powiedzieć, że całość to także świetny dodatek do budyniu czy kiśli zwłaszcza, jeśli jest on robiony na typowo naturalnych produktach. Jeśli zajdzie…
  • Gdzie zabrać dziewczynę na elegancką kolację?

    49 lat ago
    Niejedna dziewczyna marzy o tym, by zabrać ją na elegancką kolację. Współcześnie panowie mogą się naprawdę wykazać, bo ciekawych miejsc jest mnóstwo – zwłaszcza w dużych miastach. Trochę trudniej może być w małych miejscowościach. Najgorszym rozwiązaniem będzie zabranie dziewczyny do pizzerii lub do miejsca, do którego zazwyczaj chodzi para. Dziewczynę trzeba zaskoczyć czymś innym,…
  • Jakie są metody leczenia lipomastii?

    49 lat ago
    Lipomastia i ginekomastia objawiają się podobnie, dlatego wiele osób błędnie myśli, że to dwie zamienne nazwy jednej choroby. Rzeczywiście, wygląda to podobnie, jednak przyczyny występowania są zupełnie różne, inne są też metody postępowania w przypadku obu tych schorzeń. Jak więc rozpoznać, kiedy mamy do czynienia z lipomastią, a kiedy z ginekomastią?